♡Synopsis

FirNeNa, Matlamat

Selamat Datang! ke HaLaman Web Classic bersama Firnena’s.

Page ini akan menerangkan dengan lebih detail tentang beberapa perkara yg dirasakan: perlu. Topik dipilih (pick) dari Bidang2 yg berkaitan (dan ada kaitan, Associated) dengan Firnena, adrs mahupun RkR.

Dengan subject-subject pembentangan meliputi perkara yang jarang sekali berupaya ditembus oleh mata para kebiasaan. UNIQ. Setiap bentangan sudah diperiksa terlebih dahulu (ada kala ke tahap makan tahun) – sebelum ia dibenarkan Publish (oleh pihak Pengurusan) bagi pembacaan umum.

Subject: Keunggulan Prestasi | Berdasar fb_post & firnena fb speciaL

Klik Sini untuk refer terlebih dahulu agar lebih faham penerangan perenggan ini.

Mengenai pencapaian markah menakjubkan ads facebook itu, ia bukanlah semudah dilihat. Firnena peroleh kejayaan mampu / berupaya mencapai hasil tersebut (realistic); dengan memastikan product-product jenama Firnena.ADRS.RkR – terbukti (benar) mendapat sokongan, kepuasan berserta Restu masyarakat, terutama para-pelanggan!

Sudah Tentu: ini semua memakan masa bertahun-tahun lamanya! Bagi mendapat hasil ujikaji jawapan pelbagai reaksi – kepastian sebelum dirasmikan ia (Publish) sebagai sesuatu hal (kategori) Muktamad. (confirmed / sah).

Bukan setakat itu sahaja, malah ia juga meliputi sikap dan tatatertib berurusan, dipandangan awam. Ambil satu: salah satu yg membuatkan para-audience selesa (tak kisah) dengan Firnena, adalah di sudut Newsletter. Terbukti tanpa perlu lagi dipertikai – para-Subscriber mendapati benar, tepat sekali pernyataan Firnena mengenai 100% menghormati etika cara berurusan berkaitan emaiL. Tiada sebarang unsur mencurigakan, promosi tak tentu arah, tembak murahan, spamming dan sebagainya. Yg diterima adalah email2 isian bermakna, berinformasi. Sekalipun amat jarang para-Subscriber UnSubscribe – Link pembatalan tetap disertakan dalam setiap email.

Pemberitahuan: selepas batal, tiada sebarang hadiran dari email suspicious – iaitu amalan kebanyakan peniaga yg menjual / serah / bertukar email anda dengan pihak ke-3; yg kemudiannya menjadi punca kehadiran tiba-tiba email yg tak tentu arah! (dihantar pihak ke-3 ini) Aktiviti begini memang sudah biasa, di depan kata Jamin Jaga Privasi, di belakang selamba saja bertukar-ganti ataupun menjual email anda kepada pihak lain!

Adapun para-Subscriber sekarang semakin bijak – untuk suspect siapa sebenarnya yg bertindak tanpa kebenaran sedemikian! Ada beberapa tanda / ciri untuk kenalpasti siapa. Rata2 selama bertahun-tahun – tanda2 mahupun ciri2 tak amanah begini tiada terlibat Firnena. (No trace.)

Oleh itu; silalah Subscribe!

Subject: Musibah Portal OnLine.

Subject ini ada kena-mengena dengan perbahasan Keunggulan Prestasi. ↑ | Article terkait juga mewakili Bahagian → an Politic & Business

Musibat yang dimaksudkan ialah; individu / orang atau pihak yang menguruskannya di belakang tadbir secara tidak jujur, terhadap masyarakat yang begitu memerlukan (guna-pakai) khidmatnya. Demi mencari rezeki menghadapi tekanan hidup yang semakin memuncak. Atau juga untuk survival (demi sesuap nasi) – dengan harapan tidak perlu menyusahkan orang lain, terutama ibu bapa yg telah banyak berkorban ingin melihatkan dirinya: Berjaya!

Malang kerana bukan saja Tidak Jujur, malah punyai sikap tidak boleh ditegur, dan bila-bila masa boleh melancarkan niat jahat; menganiaya sesiapa saja yang membangkitkan rasa tidak puas hati, inginkan penjelasan kenapa? Why?? Akibat menyedari; diri ditipu.

Akibat dari sikap tidak bertanggungjawab pihak Musibat ini (yang lebih gemar berdiam + jawab dengan cara Bertindakbalas), lama-kelamaan telah mewujudkan golongan yang berniaga dengan cara kemelut. Iaitu; konsep perniagaan mengikut Standard Procedure bukan lagi keutamaan, tetapi Taktik:

⚠ Bagaimana nak kaut $Duit / Untung / Pendapatan – dengan tidak lagi peduli sama ada sah, halal ataupun tidak❗

Yang penting; dapat lepasi segala barier (penghadang) pihak Musibat. Dan: $Duit.Dapat. Ini kerana ramai mula merasakan; tidak ada gunanya peraturan dan syarat beretika, kerana banyak Peniaga dan Perniagaan yang mengikuti itu semua, berakhir dengan kecundang. Impact dari perkara tersebut sangat besar! Kerana dari situlah munculnya pemikiran low-level yang konsep berniaganya – cenderung ke arah bersifat Serkap Jarang!

Dan golongan peniaga jenis huru-hara (utamakan $Duit) begini; semakin hari semakin bertambah. Kerana pihak Musibat yang diperkatakan ini, merupakan Gergasi dalam Dunia OnLine. Mereka dari kalangan pihak-pihak berkuasa yang seakan-akan tahu segalanya mengenai aktiviti2 yang berlangsung. Dan penentuan hidup mati seseorang itu (di internet), berani saya katakan: terletak pada authority (kekuasaan) mereka. Makna; tiada siapa terlepas. Kesimpulannya, ini menjurus kepada hilangnya minat seseorang itu untuk bercita-cita, menanam impian berharapan, serta bersemangat dalam usaha membina masa depan bererti. (Diganti dengan $Duit adalah segala-galanya. Kelabu Mata dengan fikiran yang hanya tertumpu terhadap: tanpa itu, $Wang – bagaimana harusnya diri dan keluarga dapat ditanggung??)

Untuk mengatakan saya marah atau benci terhadap golongan huru-hara begini, agak kurang tepat. Mungkin lebih kepada kasihan (simpati), disebabkan saya tahu PUNCA sebenar; sampai mereka boleh (tergamak) beralih kepada mood / konsep deseperate tersebut. Sekalipun hati tidak mahu, tetapi tuntutan Survival hidup mengatasi fikiran rasional. Mungkin ada yang bertahan (kuat daya diri dan kekal beretika), namun kategori seperti itu amat sedikit, serta tidak mewakili Majoriti. Majoriti = Masyarakat umumnya.

Perhatian: kerajaan dan politik bukan pihak yang dibicarakan sini. Ini keseluruhannya berbeza – berkisarkan Dunia Online, di Internet. Di mana .gov cenderungnya lebih terhadap sektor Offline.

↙mini ads edisi firnena.adrs.rkr

Sudut Synopsis

✂ Synopsis untuk Musibah Portal OnLine. Para Intellectual begitu lama merasakan bebas berkeliaran membelakangi undang-undang hidup bermasyarakat harmoni – diganti dengan nafsu diri sendiri.

Ini disebabkan mereka tahu; tugasan mereka yang SAH dinilai tergolong dalam kategori (level) Profesional, jarang sekali (ataupun tiada!) mampu pertikai. Jika ada yang mempertikai, segera ditumpas dengan jawapan ‘bijak-pandai’ yang seseorang dari profession Doctor sekalipun; akan turut terkalah!. Jawapan ‘kompleks’ yang membolehkan diri sentiasa di hadapan berbanding sesiapa jua. Dan ini, termasuk usaha menutup (Cover) kesalahan diri. Contoh: P bertanya itu ini kerana pada penilaiannya, ada yang tak betul diperlakukan M terhadapnya, sehingga menyebab kerugian tak tertanggung. M(usibat); sudah sedia kukuh dengan jawapan yang akan memastikan P akhirnya merasakan kesalahan, kesilapan serta kerugian dialami, adalah kerana salah sendiri.

Lagipun, profession apakah yang memboloti kedudukan pertama Individu Terkaya Dunia? Sudah tentu: Bidang Computer.

Bill Gates (Microsoft) dan Steve Jobs (Apple) di antara dua individu terkaya yang kedudukannya kukuh seakan-akan tiada pencabar oleh mana2 jua profession berlainan Bidang. Menjadikan Bidang Computer; sebagai Bidang Ranking #1 (Terhormat), diikuti Bidang Kewangan di tempat ke #2.